Eind jaren '60 ontstond in een snackbar te Haastrecht dichtbij Gouda het idee van de kaassoufflé. De eigenaar van deze snackbar was Hans van Bemmel, één van de medeoprichters van KB. Hij gaf een plaatselijke bakker opdracht een snack te maken van twee rechthoekige plakken korstdeeg met daartussen een plakje Goudse kaas welke daarna rondom werd gepaneerd.

Deze snack kreeg de naam Kaassoufflé omdat het deeg souffleerde in de frituur.
De verkoop voor eigen gebruik in de Snackbar verliep goed. De heer Dick Kooijman was verkoper in de Horeca en via zijn contacten werden de eerste dozen uitgezet bij Snackbars. Toen deze kaassoufflés ook daar aansloegen waren de Groothandels ook snel overtuigd.

Al snel sloegen de twee heren hun handen ineen en begonnen in 1969 met hun eerste eigen productie van Kaassoufflés in een schuur aan de Lekdijk dichtbij Groot-Ammers. In 1973 richtten zij hun BV op onder de naam Kooijman & van Bemmel en op eerste verpakkingen stond het merk "De Soufflé Specialist". Met het KB logo erbij ontstond later de merknaam KB De Soufflé Specialist. Door de onstuimige groei van hun nieuwe snack bouwden zij halverwege de jaren '70 hun eerste fabriek op industrieterrein Gelkenes in Groot-Ammers. Keer op keer moest deze fabriek worden uitgebreid omdat de vraag naar hun kaassoufflés bleef groeien.

In de loop der tijd is er een breed aassortiment aan soufflé varianten ontwikkeld en zijn er sinds de oprichting al zo'n 2,5 miljard soufflés geproduceerd die hun weg naar de consument hebben gevonden.

Met recht dat KB zich de uitvinder van de échte kaassoufflé mag noemen en "De Specialist in Kaassoufflés".